Bach-kukkaterapia

"Terveys on perintömme ja oikeutemme. Se on täydellistä ja kokonaisvaltaista yhteyttä sielun, mielen ja kehon välillä; eikä se ole vaikeasti saavutettava kaukainen ihanne, vaan niin helppoa ja luonnollista, että se on jäänyt monilta huomaamatta." 

Tri. Edward Bach

Mitä Bach-kukkauutteet ovat?

Tri Edward Bach (1886-1936) valmisti 38 uutetta, joista jokainen on tarkoitettu eri tunne- ja mielentilan hoitoon. Uutteet ovat yksittäisistä villikukista ja puiden kukinnoista valmistettu. Poikkeuksena luonnonlähteestä tehty Rock Water (kalliovesi).

Kuinka kukkauutteet toimivat?

Kukkauutteet, kuten muutkin luonnollisen lääketieteen muodot, hoitavat itse yksilöä, eivät sairautta tai niiden oireita. Kukkauutteilla työskennellään erityisesti ihmisen tunnepuolen kanssa. Niinpä kaksi henkilöä joilla on sama vaiva, kuten esimerkiksi nivelreuma, voivat hyötyä aivan eri uutteista. Toinen voi olla alistunut sairauteensa, kun taas toinen saattaa olla kärsimätön sen suhteen. Kumpikin tunnetila vaatii eri uutteet. Uutteiden nauttimisen teho perustuu negatiivisten tunteiden muuntamiseen positiivisiksi. Kukkauutteilla kiihotetaan yksilön omaa mahdollisuutta parantaa itsensä ja vapauttaa kehon fyysinen järjestelmä toimimaan sairautta ja stressiä vastaan. Ei tarvitse olla fyysisesti sairas hyötyäkseen uutteista. Meistä jokainen käy läpi väsymyksen aikoja, jolloin negatiivisuus voi korostua. Näinä aikoina kukkauutteet ovat avuksi, koska ne helpottavat palauttamaan tasapainon ennen fyysisten oireiden ilmenemistä. Lähde: 38 Bach-kukkauutetta / Johdanto ja Opas 38 Kukkauutteeseen Wigmore Publications

Mitä kukkaterapiassa tapahtuu?

Kukkaterapian aikana käydään läpi asiat, jotka vaikuttavat elämääsi tällä hetkellä. Keskustelun perusteella valmistan sinulle henkilökohtaisen kukkauutesekoituksen, josta otetaan pävittäin vähintään 4x4 tippaa. Kukkaterapia on turvallinen hoitomuoto joka sopii hyvin yhteen myös muiden hoitomuotojen kanssa samanaikaisesti.

Luo kotisivut ilmaiseksi!